Селекционерът на Франция Дидие Дешан не е искал Карим Бензема в състава си за Световното първенство в Катар. Това коментира журналистът на RMC Sport  Даниел Риоло.

Носителят на Златната топка опита да се възстанови навреме от контузия за Мондиала, но бе отпратен от лагера на "петлите" в навечериято на първия им мач с Австралия на 22 ноември. След това Бензема се прибра в Мадрид за рехабилитация и имаше информации, че може да се присъедини към Франция за фазата на елиминациите. Не такова обаче е било мнението на Дешан.

"Бензема имаше лека контузия преди Световното първенство, но той познава много добре тялото си и това притесни някои хора. Те форсираха тренировките му, когато той не искаше и така се контузи отново. Карим можеше да бъде в състава за осминафиналите, а за четвъртфиналтие да бъде на 100 процента готов. Той заслужава повече уважение. Отнесоха се с него като с идиот.

Някои играчи, включително Лорис, Гризман и Жиру не бяха недоволни от това, че напусна лагера. Имаше някакво напрежение. Не мисля, че Дешан искаше да връща Бензема в състава на Франция, защото му е трудно да се справи с играчи с толкова различно его", коментира Риоло.

Във Франция очаква Бензема да не бъде повикан и за следващия мач на тима - в Париж на 24 март срещу Нидерландия. Очаква се Дидие Дешан да остане начело на "петлите" до Европейското първенство през 2024 година.