Милан и Рома си врътнаха драматично 2:2 в среща от 17-ия кръг на Серия "А".

Головете за домакините на "Сан Сиро" забиха Пиер Калюлю (30) и Томазо Побега (77), точни за римляните бяха Рожер Ибаньес (87) и Тами Ейбрахам (90+3).

След това равенство "росонерите" събраха 37 точки и вече са на седем от Наполи и първото място. Рома от своя страна остава на шеста позици с 31 пункта. 

По-рано днес „партенопеите“ треснаха с 2:0 Сампдория на „Стадио Луиджи Ферарис“ в Генуа.


След равностойни начални минути, „росонерите“ откриха чрез централния защитник Пиер Калулу, който се разписа след асистенция на Сандро Тонали. В 77-та възпитаниците на Стефано Пиоли увеличиха преднината си след точната интервенция на резервата Томазо Побега и помислиха, че са си свършили работата.

Не така обаче мислеха гостите от столицата, които се добраха до точката след късна офанзива. Роджър Ибанес намали в 87-та, преди Тами Ейбрахам да зарадва Жозе Моуриньо и компания с попадение в третата минута на добавеното време.

По този начин Милан сбърка в борбата за титлата, като е трети, с равен актив с Ювентус. И двата тима изостават със седем точки от лидера в подреждането Наполи, който по-рано се наложи над 10 от Сампдория с 2:0 като гост след голове на Виктор Осимен и Елиф Елмас. Рома е шести с 31 пункта - толкова има и градският съперник Лацио, който е на пета позиция.

За „вълците“ предстои домакинство на Дженоа в осминафинал за Купата на Италия, преди тимът да посрещне и Фиорентина в Серия А, докато Милан приема Торино за Купата, а след това гостува на Лече за първенство.

Милан - Рома 2:2

Голмайстори:

1:0 Калюлю (30)

2:0 Томазо Побега (77)

2:1 Рожер Ибаньес (87)

2:2 Тами Ейбрахам (90+3)

Милан: Татарушану, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Бенасер, Тонали, Салемакерс, Диас, Леао, Жиру 

Рома: Патрисио, Манчини, Смолинг, Ибанес, Зеки Челик, Кристанте, Пелегрини, Залевски, Дибала, Дзаниоло, Ейбрахам