Защитникът на Пари Сен Жермен Преснел Кимпембе разкри, че не е бил информиран относно решението на клуба да го замени с Килиан Мбапе като вицекапитан на тима. Звездата на парижани Мбапе носи лентата при разгрома над Пес дьо Касел в турнира за Купата на Франция в понеделник – в тази среща той реализира пет попадения в мрежата на шестодивизионния отбор.

Титулярният капитан Маркиньос пропусна мача, а Кимпембе носеше в предишни подобни случаи капитанската лента в отсъствието на бразилския си колега. Централният защитник в момента е контузен и така или иначе не игра за Купата, но останал изненадан, когато наставникът Кристоф Галтие заяви след двубоя, че Мбапе вече е втори избор за лентата.

„В последните няколко часа успях да чуя и прочета много за себе си. Следователно искам да разясня нещата в опит да избегна продължаване на разпространението на фалшива информация по този случай. Не бях уведмон за това решение, това е абсолютно невярно…Имайки предвид това, винаги ще уважа решенията на клуба“, написа той в Инстаграм.

Кимпембе страда от проблеми с физическото си състояние през този сезон, като има едва 11 мача във всички турнири заради травми на прасеца, подколянното сухожилие и ахилеса. За ПСЖ предстои мач с Реймс в неделя в опит на тима да увеличи преднината си от три точки на върха пред втория Ланс в Лига 1./БГНЕС