Кралската испанска футболна федерация излезе с официална позиция, в която изрази абсолютната си подкрепа за нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, съобщи вестник "Мундо Депортиво".

Кукла на бразилския футболист с фланелката му в Реал увисна като обесена на мост в Мадрид в близост до базата на клуба във Валдебебас. Действието е дело на фенове на Атлетико Мадрид. 

"Кралската испанска футболна федерация съжалява и осъжда енергично този недопустим акт, извършен в навечерието на мача за Купата на краля между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Искаме да изпратим съобщение за подкрепа на Винисиус, който беше заплашен от радикално настроени хора по жалък начин", се казва в комюникето на централата.

"Този тип демонстрации, които са пропити с омраза, единствено събуждат насилие и нямат място в нашия спорт. Футболът трябва да се изживява със страст, но винаги с уважение към играчите, съперниците и привържениците. Недопустимо е да има подобни действия на вандализъм, които не помагат с нищо на толкова хубав празник, какъвто може да бъде мадридското дерби", се казва още в позицията на федерацията.