Надеждите на Хари Кейн да стане реализатор номер 1 в клубната история на Тотнъм в двубоя на тима с Престън за ФА Къп в събота могат да бъдат възпрени от заболяване.

Нападателят се изравни с легендата на „шпорите“ Джими Грийвс в понеделник, когато реализира победния гол във вратата на Фулъм, и вече има 266 гола за лондончани. Но мениджърът на Тотнъм Антонио Конте разкри след срещата с „Котиджърс“, че английският национал е играл с треска.

29-годишният офанзивен футболист пропусна тренировките на тима в сряда и четвъртък тази седмица, преди да се завърне в петък преди мача с втородивизионния тим от четвъртия кръг на надпреварата.

„Имаме само един проблем, с Хари, защото игра миналия мач, въпреки че беше болен. Той не тренира през седмицата, единствено тази сутрин, но иска да дойде с нас и да бъде на разположение. Знаем много добре, че Хари иска да играе във всеки мач, така че сме щастливи, че той е въвлечен в мача, но единствената ситуация, за която трябва да се погрижим, е тази“, сподели помощник треньорът Кристиан Стелини на днешната пресконференция.

Кейн заяви след мача с Фулъм, че се надява да играе срещу Престън в преследване на рекорда на Грийвс. Но Конте може да го остави на пейката дори ако английският нападател е напълно здрав, като Ричарлисон може да получи титулярно място за първи път след травма на подколянното сухожилие. Стелини поясни, че ще има промени в единадесеторката на „Дийпдейл“, като новото попълнение Арно Данжума, който се присъедини към отбора под наем от Виляреал в сряда, ще попадне на резервната скамейка.

Бъдещето на Конте е непрекъсната тема на разговор, като Тотнъм продължава да изпитва затруднения с това да изпълни очакванията на ръководството от началото на сезона. Но Стелини сподели, че отпразнуването на победата над Фулъм на италианеца с феновете е показала мотивацията му да остане непоклатим на поста си.

„Много трудно е да се усети, че Антонио не е мотивиран. Начинът, по който той отпразнува победата, може би може да накара хората да разберат, по мое мнение, че усеща любов около себе си. Това е много важно, че феновете са с нас, с играчите, с клуба и с Антонио“, допълни той.