Наполи победи Рома с 2:1 като домакин в двубой от 20-ия кръг в първенството на Италия по футбол.

С четвъртия си пореден успех в Серия А тимът от Неапол събра 53 точки и увеличи преднината си на върха във временното класиране пред втория Интер на 13 точки. Отборът на Рома прекъсна серията си от шест мача без поражение в шампионата и заема шеста позиция с 37 точки в актива си.

Страхотен гол на Виктор Осимен в 17-ата минута на срещата даде преднина от 1:0 за Наполи. Стефан Ел Шаарави изравни за гостите от Рим в 75-ата минута, а в 86-ата Джовани Симеоне реализира победното попадение за 2:1.

Кореецът Мин-дже Ким за малко не си отбеляза автогол за Наполи след 12 минути игра след като не прецени добре позицията на вратаря Алекс Мерет.

В 17-ата Осимен овладя топката след центриране на Хвича Кварацхелия първо на гърди, а след това с коляно преди да я прати в мрежата на съперника. Попадението бе 14-о за нападателя от началото на сезона в Серия А.

Стражът на домакините Мерет трябваше да спасява вратата си след удар с глава на Браян Кристанте в 61-ата минута, а три минути по-късно вратарят на Рома Руи Патрисио се справи при опасна контраатака на Наполи.

След изравнителния гол на влезлия като резерва Ел Шаарави, друга резерва, но в състава на домакините Джовани Симеоне се разписа 10 минути след смяната за радост на феновете, изпълнили стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол.