Пари Сен Жермен не успя да победи Реймс като домакин и двата тима завършиха при равенство 1:1 в мач от 20-ия кръг в първенството на Франция по футбол.

Парижани продължават с неубедителните си изяви в Лига 1, но остават начело във временното класиране с 48 точки. Отборът на Реймс няма загуба в шампионата от края на септември вече 12 мача и държи 11-о място с 26 точки.

Домакините останаха с човек по-малко в 59-ата минута на срещата заради червения картон на влезлия като резерва в началото на второто полувреме Марко Верати.

Пари Сен Жермен стартира с трите си големи звезди Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар в състава за първи път тази година, но не успя да реализира през първото полувреме на двубоя, записвайки само един удар към вратата на гостите.

След изстрел на Меси в 51-ата минута топката стигна до Неймар, който вкара за 1:0 в полза на ПСЖ. Нарушение на Верати срещу Юня Ито осем минути по-късно остави домакините с човек по-малко.

Серхио Рамос бе близо до попадение след удар с глава в 64-ата минута, а попадение на Ашраф Хакими минута по-късно не бе зачетено заради засада. Меси също пропусна възможност за втори гол за Пари Сен Жермен в 83-ата минута, преди Реймс да стигне до изравнително попадение в шестата минута на добавеното време. Фалорин Балогун бе точен за 1:1 и донесе точката за гостите.

„Нямам думи да опиташ този мач. Нуждаем се да променим мисленето си“, заяви полузащитника на ПСЖ Данило Перейра.