Испанският футболист Ектор Бейерин тази сутрин се е разделил със съотборниците си в Барселона, съобщава "Ас".

Играчът е приел офертата на Спортинг Лисабон и днес ще пътува до португалската столица, за да се финализира сделката. Напускането му беше до голяма степен предрешено, след като португалският клуб потвърди продажбата на на Педро Поро в Тотнъм.

27-годишният Бейерин не прекара особено добър период при каталунците, изигравайки само 7 мача след пристигането си на "Камп Ноу" през лятото, като не се ползваше с пълното доверие на треньорите.

Испанецът, който пристигна със свободен трансфер от лидера в английската висша лига Арсенал, така и не успя да се адаптира към изискванията на наставника на "блаугранас" Шави Ернандес по десния фланг на отбраната. От самото начало Шави предпочиташе да залага на Сержи Роберто, Жул Кунде и на Алехандро Балде на тази позиция.

За финализиране на трансфера на Бейерин двата клуба трябва да уточнят последните детайли по условията на сделката. Барселона ще получи между един и два милиона евро компенсация за отдаването на играча под наем до края на сезона. 

След напускането на Бейерин отборът остава без чист десен бек. Испанският гранд ще има нужда от подсилване на тази позиция през следващото лято. Две имена се спрягат като евентуални кандидати: аржентинецът Хуан Фойт от Виляреал и французинът Бенжамен Павар от Байерн Мюнхен.