След като още в понеделник стана ясно, че всички играчи на волейболния Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел вследствие на мощния трус в Турция, ден по-късно дойде новината, че под отломките е и цял футболен отбор.

Поредната ужасяваща новина е, че целият футболен отбор на Марашспор е затрупан в руините на срутил се хотел след земетресението, което разтресе Турция и Сирия в нощта на неделя срещу понеделник.

Всичко за земетресението в Турция четете в Dnes.bg.

Жертвите след природното бедствие вече са над 4400. Сред жертвите е и бившият футболен национал на Сирия Надер Джукхадар, вкарал девет гола в 14 мача за представителния тим на родината си.

Извадени са труповете на трима ирански и един камерунски параолимпийци, състезаващи се в Турция.

Междувременно дойде новината за спасяването на Кристиан Атсу. Бившият футболист на Челси и Нюкасъл и настоящ на Хатайспор бе изваден изпод отломките във вторник сутринта.

Увеличава се бройката на спасените волейболисти на Малатя Метрополитън Беледиеспор. От срутения хотел са извадени вече шестима живи играчи. Притеснителното е, че няма новини за момичетата от отбора до 14 години на същия клуб, които също са под останките на сградата.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино и шефът на МОК Томас Бах излязоха със специални обръщения, изразяващи своите съболезнования и подкрепа към всички засегнати семейства в Турция и Сирия. Двете организации са готови да предоставят и финансова помощ. Турският футболен съюз вече преведе 1 милион евро, за да подпомогне пострадалите.