Директорът на националния отбор на Германия по футбол Руди Фьолер вярва, че вратарят Мануел Нойер има бъдеще за Бундестима и за Байерн Мюнхен, въпреки противоречивите ум интервюта напоследък, предаде ДПА.

"Разбира се, той е капитан на националния отбор, въпреки че има много спорове в момента", каза Фьолер пред Sky във вторник. И двете страни са направили грешки, но "те не са толкова големи, че да не могат да се поправят", смята той.

Ожесточеният дебат около изказването на Нойер е вид истерия, както често се случва в рекордьора по титли в страната Байерн, смята директорът.

Нойер, който е извън терените до края на сезона заради фрактура на крака, критикува ръководството на Байерн да освобождението на треньора на вратарите Тони Топалович, с когото той е работил още от пристигането си в отбора през 2011 и който също така е негов приятел и кум на сватбата му.

"За мен беше голям удар. Почувствах се сякаш сърцето ми е разкъсано, това беше най-екстремното нещо в кариерата ми", каза Нойер в интервю за "Зюддойче Цайтунг".

За тези си думи вратарят бе критикуван от шефовете на Байерн, като членът на спортния борд на директорите Хасан Салихамиджич заяви, че Нойер слага личния си интерес на първо място.

Фьолер вярва, че двете страни могат да изяснят проблемите си, след като седнат да разговарят.

"Оптимист съм, че нещата ще потръгнат отново между тях", смята той.

Фьолер пое поста на директор на германския национален отбор, след като Оливер Бирхоф се оттегли след отпадането на тима от груповата фаза на Световното първенство в Катар.