Катарски инвеститори планират да направят много сериозно предложение за закупуването на един от най-популярните клубове в света Манчестър Юнайтед, съобщи днес вестник "Дейли Мейл" като се позова на неназовани източници.

В публикацията инвеститорите са описани като "група частни инвеститори, богати лица" от Катар - страната-домакин на Световното първенство през 2022-а година. От агенция Ройтерс се поискали от Манчестър Юнайтед да коментират въпросната информация, съобщава БТА.

Това не е първата компания, която проявява интерес. Гигантът INEOS на Джим Ратклиф официално влезе в надпреварването за придобиване на Юнайтед миналия месец, след като американските собственици на клуба заявиха през ноември, че са започнали да разглеждат опции, включително нова инвестиция или потенциална продажба.

Няма яснота дали информацията е потвърждение на новината на Bloomberg News от миналия месец, че Qatar Sports Investments (QSI), който притежава Пари Сен Жермен, обмисля или пълно придобиване, или откупуването на дял в Манчестър Юнайтед или техния съперник Ливърпул.

Феновете на Манчестър Юнайтед настояха за промяна в собствеността няколко пъти, недоволни от управлението на американското семейство Глейзър, тъй като за последно са печелили трофеи през 2017-а година, когато се поздравиха с успех в турнира на УЕФА Лига Европа и с Купата на Лигата в Англия.

През месец април миналата година хиляди протестираха пред стадион Олд Трафорд. Феновете запалиха факли на протеста, а също така и запяха песни с призив Глейзър да се махнат от клуба.

Нетният дълг на Юнайтед е друга ябълка на раздора в управлението, тъй като е нараснал на 515 милиона паунда (620,42 милиона долара) към септември 2022-а.

Лошите резултати извън терена се комбинираха дълго време и с посредственост на терена, а в момента тимът е на 3-о място в Премиършип с 42 точки, на 3 от 2-ия Манчестър Сити. Но отборът, ръководен от Ерик тен Хаг, се движи на 8 пункта от лидера Арсенал и има мач повече.