Треньорът на Фламенго Витор Перейра оправда сензационната загуба на тима си от Ал Хилал с 2:3 на полуфинала на Световното клубно първенство по футбол със съдийството, което според него е било в една посока, съобщи "Ройтерс".

Ал Хилал спечели благодарение на две дузпи, реализирани от Салем Ал Давсари и гол отблизо на Лучано Вието през второто полувреме, когато бразилският отбор игра с десет души, след като халфът Жерсон, който направи втората дузпа, бе изгонен от терена в самия край на първата част.

"Бяхме готови да играем с Ал Хилал, но не бяхме готови съдийството да не бъде на висотата на състезанието", каза португалецът Перейра на пресконференцията си след мача.

"Имаше голяма липса на критерии, беше провогативно съдийство и ако не беше сериозността на играчите ни, съм убеден, че щяхме да завършим мача с повече червени картони", смята специалистът.

Играчите на Фламенго получиха 4 жълти картона през първото полувреме и три през второто, докато футболистите на Ал Хилал бяха предеупредени само три пъти.

"Единственото положение на Ал Хилал през първото полувреме бяха дузпита. Ако мачът беше завършил 11 на 11, ние сме по-добрият отбор", каза още той.

"Ние водехме играта, но бяхме неспособни да си вкараме положенията. През второто полувреме, с човек по-малко, беше апатия, трудно е да играеш така", оправда се той.

Треньорът на Ал Хилил Рамон Диас не се съгласи с колегата си и смята, че дузпите са били правилни решения.

"Фламенго беше изненадан от качеството ни и това как сме подготвени - психически и стратегически", каза той на пресконференцията. "Фламенго не очакваше да сменим схемата си от 4-3-3 на 4-4-1-1 с Лучано Вието като атакуващ халф", добави треньорът.

"Вието дебнеше около техните задържащи топката халфове, които установихме, че не са добри в двубоите. И той беше брилянтен, като спечели и двете дузпи и вкара страхотен гол за нас", каза Диас.

Ал Хилал, който е първият саудитски отбор, стигнал до финал на Световното клубно първенство, ще играя с победителя от мача между Реал Мадрид и Ал Ахли. Фламенго стана четвъртият бразилски отбор и шестият от Южна Авмерика, който губи полуфинала на Световното клубно първенство.