Манчестър Юнайтед се измъкна и завърши 2:2 с Лийдс, след като изоставаше с 0:2 на своя „Олд Трафорд“ в отложена среща от 8-ия кръг на Висшата лига. По този начин момчетата на временните треньори на „белите“ Михаел Скубала, Пако Гайардо и Крис Армас удължиха серията си на 8 мача без победа в шампионата, но сложиха край на тази на „червените дяволи“ от 6 поредни домакински победи.

Гостите смразиха трибуните още преди да е изтекла 1-ата минута на мача, когато Уилфред Ньонто откри резултата, а малко след почивката Рафаел Варан си вкара автогол. Домакините показаха характер и Маркъс Рашфорд намали на 1:2 в 62-ата минута, а в 70-ата минута резервата Джейдън Санчо донесе точката за „червените дяволи“. Хората на Тен Хаг дори имаха шансове да стигнат и до пълен обрат, но не успяха. Гостите пък треснаха гредата и нямаха късмета да си тръгнат с трите точки

Така Манчестър Юнайтед запази третото си място с 43 точки. Лийдс е 16-ти с 19 пункта.

Двубоят започна комшарно за домакините. Още преди да изминат 60 секунди от първия съдийски сигнал Лийдс поведе в резултата. Далот пусна спорна топка към Бруно Фернандеш на тъча, Бамфорд отне кълбото и направи двойно с Вилфред Ньонто, който от дъгата на пеналта матира Де Хеа – 0:1.

В 8-ата минута се стигна до принудителна смяна в състава на гостите, като терена напусна Луис Синистера. След това Де Хеа спаси вратата си от втори гол след лек удар на Струик. Юнайтед отговори с неточен шут на Забицер.

Домакините се втурнаха да търсят бързо изравняване. В 18-ата минута Гарначо би на сантиметри покрай дясната странична греда на Мелие. В средата на полувремето се наложи да бъде извършена втора принудителна смяна в състава на Лийдс. Паскал Струик напусна заради проблем в главата.

Гарначо изпъкна с нов пропуск в 28-ата минута. Той се озова сам срещу Мелие, преодоля го, но Вьобер изчисти пред голлинията. Последваха опити на Варан и Забицер, но стражът се справи с ударите им.

В добавеното време на първото полувреме пропуск направи и Фред, който не успя да прати в мрежата отскочила топка след изпълнение на корнер.

Втората част също започна кошмарно за домакините. В 48-ата минута Рафаел Варан опита да изчисти центриране от ляво, но си заби нелеп автогол – 0:2.

Хората на Тен Хаг не се примириха и продължиха да атакуват, но не стигаха до чисто голово положение. Все пак в 62-ата минута Маркъс Рашфорд намали. Той вкара с глава след атака започната от резервата Пелистри и последвало центриране на Далот.

В 65-а минута Брендън Арънсън изпълни пряк свободен удар от средно разстояние и едва не вкара трети гол за гостите, но кълбото тресна левия страничен стълб на вратата на Де Хеа, който нямаше шанс да я улови и само гледаше траекторията на топката.

Юнайтед стигна до равенството в 70-ата минута. Влезлият като резерва Джейдън Санчо получи перфектен пас в наказателното поле и матира Мелие – 2:2.

Домакините се разминаха на косъм с пълния обрат в 77-ата минута. Тогава Рашфорд стреля мощно с глава, но стражът измъкна "белите" със страхотен рефлекс.

До края „червените дяволи“ продължиха да бъдат по-активния отбор. Хората на Тен Хаг обаче не успяха да спечелят този мач. В неделя двата отбора отново ще се изправят един срещу друг на "Еланд Роуд".

Манчестър Юнайтед – Лийдс 2:2

Голмайстори: 0:1 – Вилфред Ньонто (1),  0:2 – Рафаел Варан (48 – автогол), 1:2 – Маркъс Рашфорд (62), 2:2 Джейдън Санчо (70)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартинес, Варан, Далот, Фред, Забицер, Гарначо, Фернандеш, Рашфорд, Вегхорст

Лийдс: Мелие,Струик, Вьобер, Кох, Ейлинг, МакКени, Адамс, Ньонто, Харисън, Синистера,  Бамфорд