Приятелката на футболиста на Хатайспор Кристиан Атсу - Клеър Рупио призова за изпращането на оборудване за рухналата сграда, в която той е живеел в Турция, съобщи агенция "Ройтерс". Ацу все още е в неизвестност след земетресенията в Турция и Сирия в понеделник, въпреки през седмицата се появи противоречива информация.

"Клубът потвърди, че той е намерен, жив е и е откаран в болница, а 11 часа по-късно децата ми трябваше да чуят по радиото, че все още не се знае къде е. Моля се и вярвам да е жив", заяви Рупио пред BBC News в петък вечер.

"Призовамам клуба му Хатайспор, турските власти и британското правителство да изпратят необходимото оборудване, за да бъдат извадени хората от развалините, особено моят партньор и баща на децата ми", добави тя.

Рупио, която живее в Нюкасъл, Англия, където преди играеше Кристиан Атсу, потвърди, че агентът на футболиста Нана Сечере се опитва да достигна сградата в Хатай, в която се предполага, че е Атсу.

"Ситуацията остава същата. Кристиан Атсу все още не е открит. Докато не го видя или не говоря с него, нямам допълнителна информация", публикува агентът в социалните мрежи.