В началото на февруари северната част на Сирия и югоизточната част на Турция бяха ударени от ужасни земетресения. Десетки хиляди загубиха живота си, още повече бяха ранени, а сега легендарният Лукас Подолски, поне за кратко, върна усмивката на лицата на част от пострадалите.

След трагедията, сполетяла двете споменати страни, почти целият свят се обедини, за да помогне, а има и много известни личности, които дават своя принос. Сред тях е и германският футболист, който реши да помогне на пострадалите със 100 хиляди евро и 500 жилищни контейнера.

„Бях в пълен шок, когато чух трагичната новина от Турция. Винаги съм се чувствал като у дома си в тази страна, затова бях толкова засегнат от това бедствие, което откъсна част от мен. В тези трудни времена сърцето ми е с вас. Наскоро имах възможност да посетя регион, който беше ударен от земетресенията. Той ме очарова с красотата си. Много съжалявам за хората, които пострадаха, които загубиха домовете и близките си. Знам, че ще бъде дълъг процес. Искам да даря два милиона турски лири на хората, които сега нямат къщи и се опитват да изградят нов живот, и да помогна за подготовката за изграждане на контейнерните къщи. Надявам се да постигнем целта от 500 контейнера възможно най-скоро. Винаги ще бъда готов да дам всичко от себе си за турския народ. Искам да знаете, че не сте сами, че Полди е ваш брат и винаги ще бъде до вас“, написа цитираният от "Труд" Подолски в Instagram.

За Подолски Турция има специално място в душата му. Германският нападател игра две години в Галатасарай и сезон и половина в Анталияспор.

Снимка: БГНЕС