Въпреки победата с 1:0 на "Сантяго Бернабеу", която постигна Барселона, Реал Мадрид остава фаворит за класиране на финала в турнира за купата на Краля в Испания. Това каза след края на двубоя старши треньорът на каталунците Шави Ернандес.

Той добави, че е доволен от резултата, но не и от играта. "Лос кулес" не допуснаха удар в очертанията на вратата си, но в атака отправиха само два успешни изстрела към Тибо Куртоа, като в следствие от първия от тях Едер Милитао си вкара автогол.

"Ние определено имаме предимство след този мач и ще се опитаме да го използваме в реванша на "Ноу Камп". Мисля, че днес се защитавахме добре. Позитивно настроен съм преди втория мач, който ще бъде в нашия дом и пред нашите фенове. Но все още смятам, че Реал Мадрид е фаворит", каза Шави.

Бившият полузащитник изрази притеснение от факта, че тимът му не успя да играе достатъчно с топката. Барселона я притежаваше само в 35,3 процента от времето, а играчите си подадоха само 309 паса помежду си за целия двубой.

"Не съм доволен от тези факти. Това не са числата и процентите, които търсим. Да, резултатът е позитивен, свършихме добра работа, особено в защита, където бяхме солидни, и успяхме да лимитираме Реал. Мачът беше труден и затова победата е толкова сладка и ценна. Но в същото време, когато не притежаваш топката, е трудно да печелиш дуелите по терена. Днес трябваше да се браним без топка. Трябва да подобрим играта си по отношение на топката, защото иначе позволяваме на противника да доминира. Бих завършил с това, че съм доволен от резултата, но не и от играта през по-голямата част от мача", обясни Шави.