Ливърпул се изгаври с Манчестър Юнайтед, след като смаза от бой "червените дяволи" на "Анфийлд" с фамозното 7:0.

Тимът на Юрген Клоп записа най-изразителната победа в историята на съперничеството. Ман Юнайтед е губил само още веднъж със същия резултат в лигата - от Блекбърн през 1926 година.

„Мърсисайдци“ откриха резултата на стадион „Анфийлд“ в 43-ата минута, когато Андрю Робъртсън пусна хитро извеждащо подаване за Коди Гакпо отляво в наказателното поле на „червените дяволи“, нидерландецът овладя, смени посоката и с диагонален фалцов изстрел се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Давид Де Хеа.

Домакините удвоиха преднината си две минути след началото на второто полувреме. Фабиньо с мека висока топката намери Мохамед Салах отдясно в пеналтерията на гостите, който центрира от аутлинията, но бе блокиран. Топката стигна до Елиът, който отправи остро успоредно центриране към границата на вратарското поле, където Дарвин Нунес с глава се разписа от непосредствена близост.

Ливърпул направи преднината си в срещата класическа в 50-ата минута, когато Салах получи топката по десния фланг и пусна елегантно топката зад гърба на Лисандро Мартинес и Люк Шоу в наказателното поле на Юнайтед, където голмайсторът Гакпо от малък ъгъл успя да прати топката в далечния десен ъгъл на стража Де Хеа.

„Червените“ вкараха и четвърто попадение след малко повече от час игра чрез Мохамед Салах, който стреля мощно в наказателното поле, топката се отби в напречната греда и влетя във вратата на гостите от Манчестър за четвърти път.

Четвърт час преди края на редовното време центриране от левия фланг на Джордън Хендерсън бе засечено с глава от Нунес, който прати топката в далечния ъгъл, отбелязвайки второто си попадение в срещата.

Ливърпул бе безпощаден до последния съдийски сигнал като отбеляза още две попадения, дело на Сахал в 83-ата и на Роберто Фирмино в 88-ата минута.

В класирането съставът на Юрген Клоп събра актив от 42 точки и се изкачи на петото място, на три пункта зад четвъртия Тотнъм. Манчестър Юнайтед е трети с 49 точки, а лидер е Арсенал с 63 пункта.