След като ПСЖ за пореден път се провали в Шампионската лига и отпадна на осминафиналите, започна лавина от спекулации за разпадането на супер отбора на парижани. Според редица европейски спортни медии Килиан Мбапе ще приеме предложението да играе за Реал Мадрид, Неймар отива някъде във Висшата лига, а Лионел Меси ще се премести в някоя екзотична футболна дестинация.

Както пише El Mundo Deportivo обаче, Меси няма да тръгне по стъпките на вечния си съперник Кристиано Роналдо и няма да се премести в Близкия изток. Нито пък ще се върне в Аржентина, за да завърши кариерата си. За преминаване в САЩ не може да става и дума, но аржентинецът ще направи това, което най-малко се очаква от него в момента.

Той ще продължи да играе на възможно най-високо ниво. И най-вероятно няма да направи това в ПСЖ, а ще търси алтернатива. Завръщането в Барселона винаги е опция, въпреки че според статията на испанския вестник Жоан Лапорта и Лионел Меси не са поддържат контакт от година и половина, а Лео разговаря с клуба през своя агент - баща му Хорхе. 

От друга страна, не се изключва и възможността той да отиде във Висшата лига и да играе за някой от грандовете там, като бившият му треньор Пеп Гуардиола би го приветствал в Манчестър Сити с голям възторг, пише "Труд".