Карим Бензема приключи кариерата си във френския национален отбор, но продължи войната си със селекционера Дидие Дешан, този път чрез социалните мрежи.

Селекционерът на Франция в интервю за La Parisien обясни ситуацията на Бензема по време на Световното първенство, защо напусна и защо не беше върнат за финалните мачове, въпреки че беше във форма и игра приятелски мач за Реал Мадрид.

„Карим знае истината. Той се присъедини към нас на 14 ноември, след като не беше активен поради контузия. Тогава той работеше по специална програма, а завръщането му към отборните тренировки се отложи. Той не беше сигурен дали ще може да играе срещу Австралия в първия мач“, каза Дешан.

„Когато се контузи, той изпрати резултатите от ЯМР на Реал Мадрид, за да получи второ мнение. Мненията и на двамата лекари бяха еднакви. Карим беше ядосан, защото световното първенство означаваше много за него, той ми казваше, че е съсипан. Каза, че е разочарован, че трябва да напусне, но смята, че това е най-доброто за отбора. Бяхме заедно около 20 минути. Казах му, че няма нужда да бърза да си тръгва, но когато се събудих, него го нямаше."

риятелската среща за Реал? Мислите ли, че може да се сравни с интензивността на полуфинален мач от Световното първенство? Въпреки неговия талант и статус, смятате ли, че можеше да се завърне в последния момент? И самият Карим би казал, че не е готов. Обадих му се, след което имахме дълъг разговор. Наскоро му се обадих отново, за да го попитам дали окончателно напуска националния отбор. Той потвърди решението. Не ме питайте за аргументите, питайте него."

Бензема реагира в Instagram на тези думи на Дешан, футболистът на Реал Мадрид извади части от интервюто, написа "каква дързост" и сложи клоунска емотиконка, предава "Труд".