Съдът в Амстердам поднови наказателното дело срещу полузащитника на руския футболен клуб Спартак (Москва) Куинси Промес, съобщи вестник "Algemeen Dagblad".

Съдебното заседание ще се състои в петък. Уточнява се, че решението по делото няма да бъде взето на 17 март, а причината за забавянето ще бъде обявена същия ден от съдебните власти.

Обвинението твърди, че 31-годишният играч е виновен за атаката с нож срещу братовчед си на семейно парти през 2020 година. Първоначално той беше обвинен в опит за убийство, но прокурорите заявиха, че няма достатъчно доказателства за това твърдение.  

Промес има 8 гола в 50 мача за националния отбор на Нидерландия. 31-годишният футболист играе за Спартак от февруари 2021-а, когато премина от Аякс (Амстердам).

На 11 януари стана ясно, че името на Куинси Промес фигурира в дело за контрабанда на големи количества кокаин и участие в престъпни схеми.

Прокуратурата в Нидерландия е повдигнала обвинения по случая на Пийт Уортел, а Промес е платил на заподозрения 250 хиляди евро след кражба на пратка наркотици. В момента Уортел е в ареста. Той отрича всички обвинения и връзка с Промес, но служителите на реда са открили контактите на футболиста в телефона му.

Снимка: БГНЕС