Старите приятелства ще бъдат забравени за кратко за срещата между Манчестър Сити и Бърнли в четвъртфиналите на турнира за Купата на футболната асоциация в Англия (ФА Къп), смята мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола.

Мениджърът на Бърнли Венсан Компани, който е бивш капитан на Сити, игра под ръководството на Гуардиола межде 2016-а и 2019 година преди да премине в Андерлехт, където стана играещ треньор. Компани пое втородивизионния Бърнли през 2022 година и изведе тима до лидерската позиция във временното класиране в Чемпиъншип с 83 точки след 37 кръга.

"И преди казах, че е хубаво, че ще се завърне в Манчестър, но в последните дни мисля за това, което постигна през сезона. Не съм изненадан от позицията на Бърнли в Чемпиъншип. Те са близо до това отново да влязат във Висшата лига. Очаквам труден двубой, тъй като те правят невероятни неща на терена. Повече от убеден съм, че един ден Венсан ще се върне в Сити. Той е сред легендите на клуба", коментира Пеп Гуардиола преди съботния сблъсък.

Испанският специалист подчерта, че цялото му внимание ще бъде насочено към срещата с Бърнли въпреки днешния жребий за четвъртфиналите на Шампионската лига.