Новият капитан на уелския национален отбор Арън Рамзи вярва, че младото поколение на тима може да създаде своя собствена история след напускането на Гарет Бейл.

Рамзи пое капитанската лента за квалификационната кампания за Евро 2024, след като Бейл, рекордьорът по голове и играч с най-много мачове за отбора, прекрати бляскавата си кариера през януари.

Крис Гънтър, Джо Алън и Джони Уилямс, също част от отбора на Уелс, който достигна до полуфиналите на Евро 2016, се оттеглиха от международната сцена, тъй като селекционерът Роб Пейдж поставя началото на нова ера за уелския футбол.

"Гарет, Джо, Джони, Гънтс бяха важни за нас през годините и завинаги ще бъдат част от историята на Уелс", каза Рамзи.

"Ще бъдем вечно благодарни за това, което донесоха на този отбор, на тази нация, те ще ни липсват. Но футболът се променя и сега ще има възможности за тези по-млади играчи да се активизират и да покажат на какво са способни. Надяваме се, че сега можем да създадем нашата собствена история", каза още Рамзи.

Уелс се надява да направи трето поредно участие на Европейското първенство в Германия през лятото на 2024 г.

Квалификациите идват на фона на лошото представяне на Световното първенство през 2022 г. в Катар, когато отборът на Пейдж отбеляза само веднъж – дузпа на Бейл – и завърши на последно място в своята група.

"Беше разочароващо", каза Рамзи преди първите квалификационни двубои срещу Хърватия и Латвия тази седмица.

"Искахме да отидем в Катар и да покажем на какво сме способни, но не успяхме да играем на обичайното си ниво. Но ние научихме много от това и това ще ни постави на добро място за бъдещи турнири и квалификации за бъдещи Световни първенства", каза Рамзи.