Първенството по футбол на Саудитска Арабия ще бъде сред най-оспорваните в света до няколко години, сигурен е португалският национал Кристиано Роналдо. Той се присъедини към Ал-Насър през януари с договор на стойност около 200 милиона евро.

"Хората трябва да погледнат на Саудитската Про Лига по по-различен начин", заяви Роналдо пред местните медии.

"Не казвам, че тя е като Висшата лига, защото това ще бъде лъжа. В този шампионат конкуренцията е толкова голяма, че чак ме изненадва приятно. Първенството е много балансирано и в него има добри отбори. Сигурен съм, че до няколко години то ще бъде сред шестте най-оспорвани в света".

Роналдо попадна в групата на Португалия за предстоящите евроквалификации с Лихтенщайн и Люксембург. 38-годишният нападател започна последните два мача на световното първенство на пейката, а срещу Лихтенщайн той може да запише 197-и двубой за националния отбор. С това Роналдо ще изпревари кувейтската легенда Бадер Ал-Мутауа с най-много международни срещи в мъжкия футбол.

"Обичам да чупя рекорди и съм го правил много пъти. Освен че съм футболистът с най-много голове за национални отбори, искам да бъда и този с най-много мачове", добави той.

Снимка: БГНЕС