Нападателят Маркъс Рашфорд все още не е подновил договора си с Манчестър Юнайтед, съобщава вестник Сън в четвъртък. 25-годишният английски национал иска да изчака края на сделката по евентуалната продажба на 20-кратните шампиони на Англия. 

Ръководството на "червените дяволи" е предложило на футболиста нов контракт за още пет години, според който заплатата му може да се увеличи с още 50 процента. В момента Рашфорд иска да се увери какво ще бъде бъдещето на клуба.

На 11 март беше съобщено, че настоящите мажоритарни собственици на Манчестър Юнайтед, семейство Глейзър, са решили да продадат своя дял преди началото на летния трансферен период. Основните претенденти за придобиване собствеността на Юнайтед са катарският шейх Джасим бин Хамад Ал-Тани и британският милиардер Джим Ратклиф.

Маркъс Рашфорд е възпитаник на академията на Манчестър Юнайтед. През настоящия сезон нападателят отбеляза 27 попадения и направи 9 асистенции в 44 мача във всички турнири. Договорът на голмайстора е до края на юни 2024 година.