20-годишният Размус Хойлунд блесна при победата на Дания с 3:1 над Финландия в мач от група Н на евроквалификациите. Нападателят на Аталанта започна титуляр за първи път с националния екип и наниза хеттрик за успеха в битката на северните страни. Мачът бе на Паркен, където когато за последно тези два отбора играха през юни 2021 г. в мач от Евро 2020, Кристиан Ериксен припадна и сърцето му спря за няколко минути.

Хойлунд имаше само 2 мача до тук за Дания, като и в двата влизаше като резерва. В първия си мач като титуляр нападателя на Аталанта наниза хеттрик. Последният който вкара хеттрик за Дания в европейска квалификация беше Михаел Лаудруп срещу Люксембург през 1983 г.

Хойлунд откри в 21-ата минута като засече центриране от дясно на Александър Бах. Финландия изравни в началото на второто полувреме когато Теему Пуки изведе в чиста позиция Оливер Антман и той реализира третия си гол в три мача за Финландия. Чак в края датчаните направиха своя пробив. Първо Хойлунд засече топката почти от голлинията след подаване на Винд, а в добавеното време Хойлунд оформи своя хеттрик.