Нови седем мача от квалификациите за Евро 2024 ще се изиграят днес. Най-интересно се очертава да бъде на срещата Испания - Норвегия. Двата тима се изправят един срещу друг в Малага, като те са и фаворити за първите две места в Група А.

Преди месеци Испания претърпя сериозно разочарование на Световното първенство в Катар. Тимът прескочи груповата фаза с актив от само четири точки и то след като стартира с 7:0 над Коста Рика. На осминафиналите обаче тимът срещна необратими трудности пред гола срещу Мароко и в крайна сметка загуби след дузпи, като не реализира нито една от своите три.

Норвегия пък пропусна пореден голям футболен форум, като не се е класирала на такъв от ЕВРО 2020. Последните официални срещи за тима бяха от Лига на нациите, където първата позиция в групата бе изпусната в последния кръг. „Викингите“ посрещнаха Сърбия в спор за първата позиция, но загубиха с 0:2.

Големият удар за гостите е отсъствието на голмайстора Ерлинг Холанд, който получи травма в последния мач с клубния си тим.

Програма на днешните мачове от квалификациите:          

16:00, Шотландия - Кипър

19:00, Армения - Турция

19:00, Беларус - Швейцария

19:00, Израел - Косово

21:45, Андора - Румъния

21:45, Хърватия - Уелс

21:45, Испания - Норвегия.