Англия победи с 2:0 Украйна в мач от група C на европейските квалификации и събра пълен актив от точки след първите си два мача. Хари Кейн и Букайо Сака отказаха гостите на "Уембли" с голове в рамките на 3 минути в края на първото полувреме.

Преди първия съдийски сигнал Кейн беше награден със специална златна обувка, след като в мача с Италия се превърна в реализатор №1 на всички времена за "трите лъва".

В началото домакините имаха сериозни претенции към съдията за неотсъдена дузпа, след като Кейн се препъна в краката на Сваток, но сигнал не последва. 

В 20-ата минута нападателят на Тотнъм стреля с глава, но Анатолий Трубин улови. В 37-ата минута англичаните излязоха напред в резултата. Сака центрира към Кейн, който отблизо засече топката във вратата за 55-ия си гол с националната фланелка.

Три минути по-късно тимът на Гарет Саутгейт реши мача в своя полза. Сака шутира извън пеналта, а топката влезе в горния ъгъл на вратата за 2:0.

Веднага след това Трубин спаси диагонален изстрел на Кейн. През втората част Англия намали темпото, но запази контрола на топката, което не позволяваше на украинците да направят нещо опасно пред вратата на Джордан Пикфорд.

В 51-ата минута Мадисън направи много добър пробив в наказателното поле, но ударът му не бе слаб и така пропусна чудесна възможност да се разпише.

В последните минути Айвън Тони записа дебют за Англия, след като замени Хари Кейн. Малко преди края на редовното време резервата Конър Галахър стреля от близка дистанция, но Трубин боксира топката.

В последните минути Хари Магуайър имаше две възможности да реализира с глава, но първо вратарят на Украйна спаси, а след това ударът на защитника мина над напречната греда.

Така "трите лъва" оглавиха групата с 6 точки, докато Украйна е с 0 на последното място. Следващият мач на англичаните е гостуване на Малта, докато тимът на Руслан Ротан ще има визита на Северна Македония.

Англия - Украйна  2:0

Голмайстори: 1:0 Кейн (37), 2:0 Сака (40)

Англия: Пикфорд, Уокър, Магуайър, Стоунс, Чилуел, Райс, Хендерсън, Белингам, Мадисън, Сака, Кейн

Украйна: Трубин, Караваев, Матвиенко, Сваток, Миколенко, Малиновский, Степаненко, Зинченко, Судаков, Яремчук, Мудрик