Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд ще трябва да премине фитнес тест този следобед, за да стане ясно дали ще може да играе в двубоя с Ливърпул в събота. Това призна мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола на пресконференцията преди двубоя.

Норвежецът, който има 42 гола от началото на сезона, не успя да помогне на страната си в европейските квалификации през последната седмица заради травма в слабините. 

"Ерлинг се възстановява, но ще трябва да проверим в какво състояние е на тренировката, която започва в 16:00 часа (18:00 часа българско време)", заяви Гуардиола.

Манчестър Сити изостава с осем точки от лидера в класирането на Висшата лига Арсенал, но има и мач по-малко. След двубоя с мърсисайдци пък на "небесносините" им предстои и среща с Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на Шампионската лига. По тази причина Гуардиола не е сигурен дали да рискува с най-резултатния си футболист.

"Ще видим какво ще каже докторът. Той и играчът са тези, които трябва да решат. Трябва да преценим дали има риск в момента от влошаване на травмата му", коментира Гуардиола.

Испанският мениджър добави, че със сигурност аут за двубоя в събота е плеймейкърът Фил Фоудън, който ще трябва да почива няколко седмици, след като претърпя операция за отстраняване на апендицита.