Обвиненият в сексуално насилие бивш футболист на Евертън - Гилфи Сигурдсон, бе освободен на 14 април 2023 година, след като разследването по случая е било прекратено, съобщиха медиите в Англия.

Бившият капитан на исландския национален отбор бе задържан през юли 2021 година, като срещу него започна съдебно производство за сексуално посегателство срещу деца.

Сигурдсон бе задържан под стража до изясняване на случая. Прокуратурата е повдигнала своите обвинения и 33-годишният бивш футболист на Хофенхайм, Тотнъм, Суонзи и Евертън е бил освободен.

„Разследващият екип и Кралската прокуратура работиха заедно и стигнаха до решението, че наличните в момента доказателства не достигат прага, определен в Кодекса за кралските прокурори.

Полицията на Манчестър се ангажира да разследва обвиненията, за да осигури възможно най-добрите резултати за всички участници и ще продължи да работи с партньорски агенции, за да гарантира, че лицата получават подкрепа по време на разследванията и след това“, заявиха от Кралската полиция.

Така Сигурдсон отново ще може да се завърне към футболните терени, освен ако 33-годишният атакуващ халф не е решил да се откаже официално.