Нюкасъл е един от клубовете, които могат да си позволят да привлекат най-важните фигури в световния футбол. Публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия разполага с достатъчно капитал, за да се изправи пред широкомащабни цели. Това обаче не е целта на мениджъра Еди Хау, който призна, че няма намерение да подписва с играчи като Кристиано Роналдо или Неймар. Взаимоотношенията на CR7 със Саудитска Арабия в Ал Наср направиха възможно и пристигането му в Нюкасъл, в случай че иска да играе в Шампионската лига. Докато името на бразилеца се появи миналото лято като възможност, в случай че напусне ПСЖ.
Въпреки това, в скорошни изявления на пресконференция Еди Хоу изключи всякакъв шанс да види Кристиано Роналдо или Неймар като играчи на Нюкасъл. „Сега не подписваме по този начин. Трябва да привлечем точните хора. Трансферният пазар е много сложен, не можете да изберете име и просто да си го наемете. Трябва да мислите много за това, което правите, както от икономическа, така и от спортна гледна точка ", каза той.

Треньорът на отбора от "Сейнт Джеймс Парк", който в момента се класира за следващата Шампионска лига, като е на трето място в таблицата на Висшата лига, подчерта, че Кристиано и Неймар са "двама невероятни играчи", но настоя, че подписванията зависят от "посоката", към която "иска да поведе отбора".
За Хау идеята на Нюкасъл е да се насочи към подписванията на млади футболисти, които биха могли да станат следващите фигури в световния футбол, вместо да наема звезди като Кристиано или Ней. „Не можахме да се доближим до тези играчи, тъй като те са най-добрите в света. Никога няма да сме в състояние да платим тези трансфери и тези заплати, така че трябва да търсим млади и да ги превърнем в играчите, които могат да станат", каза той, цитиран от "Труд".