Легендата на вратарите на Холандия Едвин Ван Дер Сар подаде оставка от поста генерален мениджър на Аякс след дълъг натиск.

Бившият европейски шампион с Аякс (1994-95) е на този пост от 2016 г., но през последната година клубът завършва сезона на трето място в холандската Ередивизи и това предизвика недоволство у феновете и към него. Това не само е най-лошото класиране на клуба през последните 14 години, но също така означава, че няма да играят в Шампионската лига през следващия сезон, факт, който преля чашата.

„След почти 11 години в борда на клуба приключвам. Преживяхме прекрасни неща, но имахме и много трудни времена. Много съм благодарен на хората, които срещнах по време на втората си кариера в Аякс и с които работих за всичко, което постигнахме и преживяхме. Сега чувствам, че трябва да се дистанцирам, да се отпусна и да правя други неща. Не смятам, че е редно да вземам решения за бъдещето на този прекрасен клуб в предстоящия период. Ето защо реших да завърша сега", написа цитираният от "Труд" Ван Дер Саар в социалните мрежи. 

Първите по-силни удари във Ван Дер Сар бяха преди около година и половина, когато спортният директор Марк Овермарс напусна клуба, а след това Тен Хаг отиде в Манчестър Юнайтед, а феновете го обвиниха за всичко това.