Андрес Иниеста обяви напускането си на японския отбор Висел Кобе "по взаимно съгласие". След пет години легендарният испански футболист реши, че е време да потърси нови предизвикателства в професионалната си кариера. Това решение породи голяма несигурност относно дестинацията, която Иниеста ще избере, за да продължи кариерата си в света на футбола.

Иниеста, известен със своята магия и елегантност на терена, пристигна в Япония през 2018 г. след успешния си престой в Барселона. По време на времето си във Висел Кобе той остави незаличима следа в японската лига, превръщайки се в един от най-забележителните играчи в състезанието.

След емоционалното си сбогуване с Висел Кобе Иниеста започна да преценява различни варианти за продължаване на футболната си кариера. Според източници, близки до играча, той ще обмисля различни дестинации, включително Саудитска Арабия, Катар и Съединените щати.

Най-осъществимата би била оферта от  Саудитска Арабия и евентуално пристигане в Ал-Хилал, клубът, в който биха играли бившите му съотборници Жорди Алба и Серхио Бускетс, пише "Труд".

Въпреки че проучва нови възможности в чужбина, Андрес Иниеста мечтае да се върне в Барселона.