Двамата най-успели български футболисти - Христо Стоичков и Димитър Бербатов, ще изгледат заедно финала от Лига Европа между “Севиля” и “Рома”. Мачът е днес от 22,00 ч в Будапеща.

Кандидатът за президент на БФС и Камата от днес са в унгарската столица. Стоичков е присъствал на няколко официалния събития преди сблъсъка между испанци и италианци. Следобед пък кавалерът на “Златната топка” е дал интервю за местно радио, пише "24 часа".

Бербатов пък ще бъде на “Пушкаш Арена” като посланик на Лига Европа. Наскоро рекордьорът по голове на националния отбор промотира втория по силна турнир със специален клип. В него Бербатов изпълнява дузпи на бившия си съотборник в “Манчестър Юнайтед” Бен Фостър.

Камата е стар приятел с треньора на италианския тим Жозе Моуриньо и ще стиска палци португалския спец да триумфира в надпреварата. А залогът не е само трофея. Победителят ще получи директна квота за участие в Шампионската лига през следващата година. Нещо, което и двата тима ще искат, след като и “Севиля”, и “Рома” нямат шансове да стигнат до най-комерсиалния турнир с квота от местните първенства.