Английският съдия Антъни Тейлър и семейството му са били нападнати от бесни фенове на Рома на летището в Будапеща в четвъртък, съобщиха медиите на Острова. 

Както е известно италианският тим загуби с дузпи финала на Лига Европа срещу Севиля, но тимът се чувстваше силно ощетен заради неотсъден наказателен удар в тяхна полза за явна игра с ръка десетина минути преди края. 

Жозе Моуриньо причака съдията на паркинга след мача и го нарече „позор“, а нещата са станали още по-лоши на следващия ден на летището, когато привърженици на Рома са познали съдията. 

Тейлър и семейството му са били отведени в охраняаема зона от местните власти, след като към рефера и близките му са били хвърлени стол и бутилка. Един човек е арестуван, след като инцидентът е заснет и на видео. 

„Почитатели на Рома са видели съдията Тейлър в ресторантската зона на летището в Будапеща, но заради бързата намеса на служителите и охраната, той е бил веднага отведен в ложа на летището, след което е качен без проблеми на самолета. Италиански гражданин е задържан във връзка с инцидента и срещу него има започнати криминални процедури за нападение“ се казва в официалното съобщение. 

Арбитърът даде общо 30 добавени минути и показа 14 жълти картона в двубоя, с което допълнително ядоса Моуриньо, който загуби първия си европейски финал.