Аржентинското крило Анхел Ди Мария напусна Ювентус след един сезон, превръщайки се в свободен агент на фона на спекулациите в медиите, че е цел на клубове от Саудитска Арабия.

35-годишният световен шампион пристигна в Торино след седем сезона в Пари Сен Жермен, като вкара осем гола в 40 срещи за „Старата госпожа“ в кампания без трофей за „бианконерите“.

„Напускам с чиста съвест, че дадох всичко от себе си, за да помогна на клуба да печели трофеи, но не беше възможно. Напускам с горчив вкус, че не постигнах това, но и с щастието, че си тръгвам с толкова много приятели от фантастична съблекалня, от която бях част“, написа той в Инстаграм.

Саудитска Арабия има списък от над десет футболисти, които са печелили или Шампионска лига, или Световното първенство, и иска да привлече в местното първенство, източник близък до преговорите разкри за АФП. Списъкът включва Ди Мария, както и полузащитника на Реал Мадрид и Хърватия Лука Модрич, вратаря на Тотнъм Юго Лорис и неговия съотборник във Франция Н‘Голо Канте.

Всички са в залеза на кариерите си. Карим Бензема подписа във вторник с шампиона на страната Ал Итихад, присъединявайки се към бившия си съотборник в Реал Кристиано Роналдо в кралството, след като петкратният носител на „Златната топка“ премина в Ал Насър от Манчестър Юнайтед след края на Световното първенство в Катар.