Според белгийският вестник "Nieuwsblad", вратарят Тибо Куртоа не се е появил в хотела на отбора за мача срещу Естония, който е в неделя. Според изданието стражът, който бе почетен за своите 100 мача с екипа на Белгия преди равенството 1:1 с Австрия в петък, е недоволен от ситуацията с капитанската лента на Червените дяволи.

След оттеглянето на Еден Азар, Кевин де Бройне бе определен като капитан от новия треньор Доменико Тедеско. Халфът на Манчестър Сити обаче е контузен и не е в състава. Срещу Австрия с лентата излезе Ромелу Лукаку, който вкара гола за Белгия донесъл 1:1. Преди мача треньорът Тедеско обяви, че за следващият мач с Естония капитан ще бъде Куртоа.

Треньорът обаче е изправен пред криза в съблекалнята, тъй като "Nieuwsblad" твърди, че Куртоа е бил бесен, когато е видял Лукаку да получава лентата. Според вестника, стражът на Реал Мадрид е излял разочарованието си в съблекалнята след последния съдийски сигнал и не се е появил в хотела на отбора на следващия ден. Куртоа трябваше да бъде капитан на Белгия в мача срещу Естония, който ще се играе във вторник вечерта.

Вратарят обаче смяташе, че трябваше да носи лентата и срещу Австрия и не скри разочарованието си от разочароващия резултат. Белгия не е обяснила официално отсъствието на Куртоа, но според белгийския вестник ФА ще го оправдае, казвайки, че Куртоа е леко контузен. По-късно днес треньорът Тедеско ще отговори на въпроси по въпроса по време на пресконференция преди мача.