На 24 юни от 9:30 ч. фен клуб “Ман Сити България” ще предложи на спортните фенове за трета поредна година събитие със състезателен характер, вдъхновено от благотворителна кауза. В рамките на турнира се провеждат футболни срещи между отбори, съставени от членове на български фен клубове на чуждестранни футболни отбори. Те играят срещите по схема, определена с предварителен жребий. Каузата, както винаги до сега, е благотворителна.

В пилотния първи турнир през 2021 година целта бе да се помогне на малката Станислава Борисова, страдаща от ДЦП. Тогава бяха събраниблизо 2000 лв. Още по-голям успех имаше второто издание миналата година. Тогава българските фенове се обединиха в полза на 4-годишният Борил Янков. Сумата, с която станахме съпричастни с борбата за неговото здраве, беше почти 8000 лв. И сякаш като по поръчка само няколко дни преди турнира тази година с огромно задоволство посрещаме новината, че на 16.06 след операции продължили над 20 часа, Борил е претърпял успешна втора трансплантация на органи, излязъл е нормално от упойка и се възстановява.

Тази година целта е да се съберат пари за помощ на малкия Калоян Димов. 3-годишното момче е с нарушение на двигателното развитие. Не може да ходи. Успява да седи, но не е стабилен. Все още няма поставена диагноза. Роден преждевременно, Калоян  престоява 38 дни в болница. От 3-месечна възраст му се провежда рехабилитация.

фен турнир

Всички приходи от таксите за участие и продажбата на артикули в специалния търг отиват по сметката на Калоян. Ето и линк към артикулите https://www.facebook.com/cityfancup

Както и в предишните две издания има огромно желание за участие. Квотата от 18 отбора се заема тази година от домакините от официалния фенклуб на Манчестър Сити България, както и още:

Fantasy Premier League Bulgaria
Liverpool Bulgaria
Arsenal Supporters Club Bulgaria
Фен клуб на Байерн Мюнхен – Banda Bavarians
Juventus-Bulgaria
Galatasaray Fan Club Bulgaria
DIEMA XTRA
Топка е
Red Devils Bulgaria
Официален фен клуб Милан България
Официален фен клуб “Челси – България”
Официален Фен Клуб Реал Мадрид – България
Everton Bulgaria
Официален фен клуб Нюкасъл България
Lazio – Bulgaria fan club
INTER CLUB BULGARIA
Fenerbahçe Bulgarian Fans

Събитието ще се проведе тази събота (24 юни) на "Winbet Sport Event Center" в парка зад Воена Академия. Жребият за разпределение на участниците в групите за турнира ще бъде теглен на живо на 23.06 (петък) от 18:00 ч. в предаването “Без засади” на sportal.bg.

Миналата година шампион стана фенклуба на Манчестър Юнайтед, който победи на финала местния съперник Манчестър Сити.

фен турнир