Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович-Пикси запази самообладание на пресконференцията след мача с България, в който неговите футболисти измъкнаха 1:1.

След този резултат сърбите и Унгария, която победи Литва с 2:0, имат по 7 точки на върха. Стойкович се надява, че пропуснатата победа няма да повлияе на крайния резултат.

"Като знаем как можеше да свърши този мач, това е велика точка за нас. Труден мач, това очаквахме. Всички казваха, че това е млад отбор, но аз знаех, че ще бъде много, много трудно. Имаше много грешки при пасовете, това ни затрудни. В крайна сметка тази точка дойде в последния миг и трябва да сме доволни", започна легендата на бивша Югославия след края на мача в Разград.

Той призна, че някои от футболистите му действително не са в добро състояние: "Говорих с играчите и всички са на едно мнение. В края на сезона има много играчи извън форма или недобре тренирани. В крайна сметка никой не те пита това, когато излезеш на терена. Там просто трябва да дадеш всичко от себе си".

Доколко тази точка ще повлияе на крайния резултат говори след това селекционерът на сърбите. "Изиграхме три мача досега, два като гост и един у дома. Четири точки като гости, три точки у дома. Така че следваме някакъв план, въпреки че всички биха били най-доволни, ако победим. Имайки предвид кадровите проблеми, особено в атака, тази точка е наистина голяма за нас в глобалния план на група", завърши Пикси.

Следващите срещи през септември противопоставят най-напред Сърбия - Унгария и Черна гора - България, а след това сърбите гостуват на Литва.