Компанията за спортни технологии "Барин Спортс" ще си партнира с английската футболна легенда Майкъл Оуен. Носителят на "Златната топка" става инвеститор и посланик на българския стартъп, от който наскоро придоби дял и Фондът за капиталови инвестиции на Българската банка за развитие (ББР), съобщиха от финансовата институция.  

Иновативната система на "Барин Спортс" използва технология с изкуствен интелект, за да предостави точни данни в реално време за представянето на професионални атлети, което позволява да се направят цялостен анализ и персонализирани тренировъчни програми, уточняват от ББР.

"Развълнуван съм от партньорството си с "Барин Спортс", каза Майкъл Оуен. "Тяхната отдаденост на спортните технологии съвпада със собствената ми страст към иновации и непрекъснато усъвършенстване. Твърдо вярвам, че GPS системата и услугата за проследяване на физическото състояние на спортистите и спазването на тактическите указания има огромен потенциал. Тя е революция в начина, по който подхождаме към спортните резултати, подготовката и превенцията от контузии", добави легендата на Ливърпул.

"Приветстваме Майкъл Оуен в семейството на "Барин Спортс". Забележителната му кариера и стремеж към постигане на високи резултати са в синхрон с нашите ценности", заяви главният изпълнителен директор на компанията Владимир Грозданов.

Партньорството с Майкъл Оуен е част от стратегията на "Барин Спортс" да се наложи като световен лидер на пазара на високотехнологични спортни решения. 

От края на 2022 г. компанията е част от портфолиото на Фонда за капиталови инвестиции на ББР, което даде тласък на международната експанзия на марката, се посочва още в съобщението.

БТА припомня, че Българският футболен съюз подписа договор за сътрудничество с популярната компания "Барин Спортс", според който мъжкият и младежкият национален отбор на страната вече използват услуги, свързани с управление на спортната форма. Компанията предлага т.нар спортни GPS-услуги под формата на потници и колани, които могат да бъдат използвани и за тренировки, и за мачове.