Тата Мартино, който е бивш треньор на Барселона и селекционер на националния отбор на Аржентина по футбол, бе назначен да води американския Интер Маями, където от новия сезон ще играе Лионел Меси, съобщиха от клуба от Флорида.

Неговото назначение в Интер се очакваше от момента, в който Меси бе обявен за ново попълнение на отбора.

Херардо "Тата" Мартино е ръководил седемкратния носител на "Златната топка" в Барселона (2013-14) и в националния тим (2014-2016).

60-годишният аржентински специалист бе селекционер на Мексико до Световното първенство в Катар. Той вече е водил американски отбор, като печели титлата с Атланта Юнайтед през 2018 година.

"Много сме щастливи да посрещнем Тата в Интер Маями", коментира съсобственикът на клуба Хорхе Мас "Смятаме, че това е треньор, който отговаря на нашите амбиции и сме оптимисти в целите ни да печелим", каза още той.

Интер Маями смая футболния свят, като успя да привлече Лионел Меси, който трябва да дебютира в МЛС на 21 юли. След края на договора си с Пари Сен Жермен световния шампион имаше троен избор - да се завърне в Барселона, да избере петродоларите в Саудитска Арабия, но той се спря на МЛС.

В Интер Маями ще играе и бившият съотборник на Меси в Барселона Серхио Бускетс.