Вратарят на Пари Сен Жермен Джиджи Донарума не влиза в сметките на новия треньор Луис Енрике. Според L'Equipe, специалистът, който замени Кристоф Галтие начело на парижани, не е убеден в играта с крака на италианеца.

Както е известно, Луис Енрике винаги е бил привърженик на идеята, че вратарят е първият играч, през когото преминава изграждането на атаката. От друга страна е известно, че Донарума често изпитва напрежение, когато бива пресиран от противников нападател и е имало много случаи през последните 2 сезона, в които ПСЖ си патеше от подобни грешки на своя вратар.

Такава беше допусната например в осминафинала от Шампионска лига през 2021/22 срещу Реал Мадрид, когато Карим Бензема притесни Донарума и впоследствие италианецът сбърка, с което даде кураж на „кралете“ за знаменит обрат.

Според информациите, Луис Енрике има за идея отборът да подпише с вратар, който да служи като конкуренция на Донарума. Засега спекулациите сочат за интерес на тима към Юго Лорис, Кепа Арисабалага и Давид де Хеа.

От своя страна избраният за играч номер 1 на последното Европейско първенство Донарума явно не е щастлив от ситуацията и вече е изразил желанието си да напусне френската столица.