Бившият халф на Уест Хям Димитри Пайет стана свободен агент. Футболистът през сълзи обяви раздялата си с Олимпик Марсилия на пресконференция днес. 

36-годишният полузащитник не пътува с отбора за Германия поради лични причини и не искаше да си тръгва, но сега в крайна сметка ще трябва да го направи. 

„Наистина не очаквах това, но с президента винаги сме имали честни отношения, така че обсъдихме нещата съвсем откровено. Опитах да намеря решение, но истината е, че това е да приема решението на клуба, който ми предложи позиция, ако се откажа сега. Аз обаче вярвам, че все още имам голове в краката си“ заяви развълнуваният Пайет. 

„Не съм ядосан. Щях да бъда недоволен, ако клубът не бе постъпил коректно с мен, което не е така. Това се случва във футбола. Напоследък играех по-малко, но ще остана първия фен на ОМ. Искам да продължа да играя и да намеря удоволствие на терена“ добави той. 

Марсилия привлече играча за 25 милиона паунда от Чуковете през 2017-а и за този период той се отчете със 78 гола и 95 асистенции в 326 мача за отбора.