Уилфред Заха подписа за срок от три години с турския гранд Галатасарай в сделка на стойност малко над 15 млн. евро след изтичането на контракта му с Кристъл Палас, съобщиха от пресслужбата на шампиона на южната ни съседка.

30-годишният офанзивен футболист ще получи бонус от 2.33 млн. евро при подписването и годишна заплата от 4.35 млн. евро, разкриха още от „Чим Бом“.

„Отваряйки нова страница, искам да се обърна към феновете на Палас, които значат толкова много за мен. Минахме през толкова много заедно, включително десет години във Висшата лига. Има много невероятни моменти, които завинаги ще останат в съзнанието ми, както и някои тежки по пътя, но съм много горд, че изиграх своята роля в това да върна клуба в Премиършип и помогнах той да остане там“, написа нападателят в прощалното си писмо до привържениците.

С изключение на кратки престои в Манчестър Юнайтед и Кардиф между 2013 и 2014, Заха остана верен на Кристъл Палас от професионалния си дебют насам през 2010, отбелязвайки 90 гола в 458 мача за „орлите“. Котдивоарският национал, който бе трансферна цел и на друг турски гранд – Фенербахче, ще се събере в Галатасарай с Мауро Икарди, Николо Дзаниоло и Седрик Бакамбу, който пристигна в неделя.

Истанбулци могат да са следващият съперник на Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, ако съответно отстранят литовския Жалгирис, а българският шампион се справи със словенския Олимпия Любляна.