Бразилецът Артур разкри част от причините да премине във Фиорентина от Ювентус.

26-годишният футболист подписа договор за един сезон под наем с клуба от Флоренция. През лятото той се завърна в Ювентус след период под наем в Ливърпул, където получи само 13 минути игрово време в първия тим на мърсисайдци за сезон 2022/2023.

Сега Артур отново ще играе в друг тим под наем, а пред италианската телевизия Sport Mediaset той заяви, че се чувства отлично във Флоренция, тъй като вече познава много от играчите на Фиорентина.

„По-лесно е да се адаптираш накъде, ако вече имаш познати лица. Чувствам се удобно тук и искам да се уча, за да започнем шампионата от правилния начин. Фиорентина направи добър последен сезон и когато се появи възможността да премина в този отбор, бях много щастлив“, коментира бразилецът.

„На 100 процента съм сигурен, че това е правилното място за мен. Клубът е страхотен, с чудесен тренировъчен център. Сигурен съм, че направих правилния избор“, добави Артур.

Той се върна и към контузиите си, които му попречиха в последните години. „Това е футболът, такива неща се случват. Научих много, имах време да работя и да израствам. Сега очаквам да се случат добри неща. Наистина исках да дойда и се радвам, че клубът положи усилия, за да ме привлече. Искам да направя добър сезон и да печелим“, каза още футболистът.