Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че "гражданите" никога не могат да си позволят да изхарчат толкова пари на трансферния пазар, колкото това сториха Челси в последната година.

След идването на Тод Боули "сините" привлякоха общо 28 футболисти на стойност над 900 милиона паунда и Гуардиола отбеляза това на пресконференцията преди двубоя с Нюкасъл.

"Нямаше да мога да седя пред вас, ако бяхме изхарчили колкото Челси, щяхте да ме убиете. Действията ни щяха да се следят с лупа. Трябва да видим какво ще се случи на трансферния пазар и ако можем да направим нещо, ще платим толкова, колкото считаме, че е справедливо", коментира испанецът.

"Искахме Хари Магуайър и не го купихме, защото не искахме да платим исканата сума, искахме Кукурея и не платихме, искахме Алексис Санчес и не платихме. Ще плащаме справедлива цена, ако ли не - ще използваме играчи от академията", допълни Гуардиола, който призна, че Сити ще се опита да намери заместник на контузения Кевин де Бройне преди края на месеца.