Байер Леверкузен победи пред собствена публика носителя на Купата и на Суперкупата на Германия РБ Лайпциг с 3:2 в среща от първия кръг на новия сезон на Бундеслигата.

Жереми Фримпонг откри резултата за тима на Шаби Алонсо в 24-ата минута, а Йонатан Тах покачи на 2:0 девет по-късно. Шест минути преди почивката Дани Олмо върна един гол за гостите.

В 64-ата минута "аспирините" стигнаха до трето попадение, което беше изключително красиво. Фримпонг подаде на скорост на Флориан Вирц, който с прехвърлящ удар преодоля Янис Бласвич, а и топката се удари в горната греда.

Девет минути по-късно Лоис Опенда, който направи дебют в германското първенство, вкара второто попадение за РБ Лайпциг, а в 74-ата можеше да дори да изравни, но от близка дистанция не успя да овладее бързо топката. Той все пак отправи удар към вратата на Байер, но уцели десния страничен стълб.

До края играчите на двата тима имаха още шансове за гол, а в последните секунди Артур беше близо до това да направи 4:2 за Байер.

Хофенхайм загуби от гостуващия Фрайбург с 1:2. Унгарецът Атила Салай си отбеляза автогол в 39-ата минута, а неговият сънародник Роланд Шалай направи 2:0 за гостите в добавеното време на първото полувреме. В 51-ата минута Озан Кабак беше точен за Хофенхайм.

В двубой с осем гола Аугсбург и Борусия Мьонхенгладбах завършиха 4:4. Швейцарецът Рубен Варгас направи 4:3 за домакините в 76-ата минута, но в седмата минута на продължението Томаш Чванчара реализира дузпа и двата тима поделиха точките.

Волфсбург спечели домакинството си на новака Хайденхайм с 2:0 с две попадения на датчанина Йонас Винд в 6-ата и в 27-ата минута.

Щутгарт разгроми Бохум с 5:0. Серу Гираси в 18-ата и Дан-Аксел Загаду в 38-ата минута се разписаха през първото полувреме, а нападателят от ДР Конго Силас беше автор на две попадение между 60-ата и 67-ата минута. Гираси оформи крайното 5:0 в 77-ата минута.