Голяма трагедия разтърси героинята за Испания на световното по футбол  за жени, минути след като тимът спечели световната титла. 

Олга Кармона, която донесе успеха над Англия с 1:0 разписвайки се с диагонален удар, научи за смъртта на баща си, скоро след последния съдийски сигнал. 

От испанската федерация съобщиха, че той е починал в петък след дълго боледуване, а кончината му е  била пазена в тайна, за да не се разстрои Кармона преди ключовия двубой. 

По-късно в неделя, тя публикува изявление в социалните медии, в което се казва: „Без да зная, аз съм имала собствена звезда, още преди мачът да е започнал. Сигурна съм, че ти ми даде силата, за да постигна нещо уникално. Знам, че ме гледа тази вечер и се гордееш с мен. Почивай в мир, татко“. 

От Реал Мадрид, къето играе Кармона, изразиха съболезнования към своята футболистка, която след като отбеляза гола показа на надпис „Мерчи“ на потника си, в памет на майката на една от нейните близки приятелки. По-късно днес тимът се прибира в Европа и ще празнува в Мадрид спечеления трофей.