Английският футболен клуб Манчестър Юнайтед ще освободи бившия национал Мейсън Грийнууд, съобщават "червените дяволи" след приключване на разследването срещу нападателя за опит за изнасилване, контролиращо и принуждаващо поведение.

"Всички страни, включително Мейсън, разбират колко трудно е той да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед. В следствие на това, неговият договор ще бъде прекратен по взаимно съгласие", съобщават от клуба.

Грийнууд също направи изявление, публикувано в The Athletic.

"Искам да започна с това, че хората ме осъждат заради неща, които са прочели в социалните мрежи. Сигурен съм, че мнението им е негативно", казва Грийууд. 

"Не съм извършил нещата, в които бях обвинен. През февруари бяха оправдан, но напълно осъзнавам, че съм допуснал грешка в личните ми отношения. Ще поема отговорност за тези неща. Като футболист аз съм длъжен да давам добър пример. Напълно фокусиран съм върху това да бъда баща и добър партньор.

"Днешното решение бе взето след разговори, включващи мен, семейството ми и представители на Манчестър Юнайтед. Най-доброто решение е да продължа кариерата си на друго място, където моето присъствие няма да създава напрежение".