Футболистите на Пари Сен Жермен нямат особено доверие на Килиан Мбапе. Поне това показва допитване в съблекалнята кой да е капитан на отбора. Голмайсторът на Франция е едва четвърти избор, съобщи радио "Монте Карло".

Новият треньор на парижани Луис Енрике заяви, че играчите сами трябва да определят кой ще бъде лидерът им на терена. Първото явно гласуване с вдигане на ръка бе анулирано, но тайният вот потвърди лидерството на Маркиньос, който и досега бе капитан на парижани в последните три сезона.

Гласуването бе твърде деликатно, тъй като Маркиньос бе близък с Лионел Меси и най-вече с Неймар, които вече не са в отбора, но са от враждуващия лагер на Мбапе. Интересно е, че Килиан Мбапе, който наскоро бе обявен за капитан на националния отбор на Франция, остана последен сред номинираните с най-малко гласове.

Втори капитан на тима ще бъде Данило Перейра, а трети лентата ще носи централният защитник Преснел Кимпембе, който не е играл в последните месеци заради контузия. Мбапе може да носи лентата само ако предишните трима не са на терена.