Неймар коментира рекорда си по голове за бразилския национален отбор по футбол. Нападателят надмина постижението на трикратния световен шампион Пеле като част от отбора на Бразилия. „Искам да кажа, че това не означава, че съм по-добър от него или който и да е друг играч в националния отбор. Винаги съм искал да напиша моята история в националния отбор и успях”, каза футболистът, цитиран от Труд. Той призна, че не е мислил за възможността някой ден да счупи този рекорд.

Вчера Неймар вкара 78-ия и 79-ия си гол за националния отбор на Бразилия. Нападателят се разписа с дубъл в домакинския мач от 1-ия кръг на квалификациите за Мондиал 2026 срещу Боливия. Срещата завърши при резултат 5:1 в полза на домакините. Пеле има 77 гола в официални мачове за националния отбор на Бразилия и е трикратен световен шампион по футбол. Той игра за Сантос 18 години и шест пъти става шампион на Бразилия с отбора. През 1999 г. Международният олимпийски комитет призна нападателя за спортист на века.

Неймар участва на три световни първенства като част от националния отбор на Бразилия. На турнира през 2014 г. отборът зае четвърто място, а през 2018 г. достигна до четвъртфиналите.

Снимка: БГНЕС